WhatsApp
Telefon
Rent a Car Firmaları

Teknolojinin müthiş ilerlemesine bağlı olarak tekerleğin icadı ile başlanıp günümüzde ulaşılması neredeyse imkânsız hale gelen, hepimizin hayallerini süsleyen lüks otomobiller ile son bulan bir yolculuk yoldu. Bir otomobil sahibi olmak hayatta dilediğimiz, olması için uğraştığımız pek çok amaçtan birisi haline geldi. Zamana karşı yarışta bizlere hız kazandıran bu güzel otomobillere, araçlara sahip olabilmek için artık […]

Teknolojinin müthiş ilerlemesine bağlı olarak tekerleğin icadı ile başlanıp günümüzde ulaşılması neredeyse imkânsız hale gelen, hepimizin hayallerini süsleyen lüks otomobiller ile son bulan bir yolculuk yoldu. Bir otomobil sahibi olmak hayatta dilediğimiz, olması için uğraştığımız pek çok amaçtan birisi haline geldi. Zamana karşı yarışta bizlere hız kazandıran bu güzel otomobillere, araçlara sahip olabilmek için artık yüksek Mevlalar ödeme zorunluluğumuz kalmadı. İstediğimiz anda, ihtiyacımız olduğu anda bir araba sahibi olmak için normalde vermemiz gereken ücretin çok daha az bir kısmını ödeyerek araç sahibi olabiliriz. Nasıl mı? Gelişen teknolojiye ayak uyduran, araba tutkunlarının artmasını bir fırsat olarak değerlendiren Rent A Car firmaları sayesinde. Oto kiralama firmaları bizlere dilediğimiz aracı ihtiyacımız olduğu anda bizlere sunmak için hizmet vermektedir. Üstelik bize sunulan aracı yine isteğimize bağlı olarak ister 1 gün istersek de aylarca kullanabiliriz. Çünkü araç kiralama firmaları bizler için pek çok seçenek sunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;
-Günlük Kiralama: Günlük kiralama çeşidi ile müşteriler bir günlük olan araç ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmektedir. Ancak günlük kiralama süresi genellikle tüm oto kiralama servislerinde 24 saat olarak belirlenmektedir.
-Aylık Kiralama: Bu kiralama çeşidinde ise müşterinin isteğine bağlı olarak 1-11 ay arasında kiralamalar mevcuttur.
-Filo Kiralama: Filo kiralama ise oto kiralama sistemleri arasında en yaygın olan kiralama türlerinden birisidir. Genellikle şirketlerle ortak çalışılmaktadır. Şirket tarafından istenilen uygun marka, model ve özelliklere sahip olan araçların 12-24-36 ay arasında değişen kiralama çeşididir. Filo kiralama ile hem araç kiralama servisleri büyük kar elde etmekte hem de kiralayan şirketler kar ve verimlilik elde etmektedir.
Bu çeşitler dışında araç kiralama firmalarında VIP Kiralama hizmeti de bulunabilmektedir.
Kendinize bir oto kiralama firması seçerken dikkat etmeniz en önemli husus güvenilir ve bilinen bir marka olmasıdır. Çünkü güvenilir olmayan bir marka ile karşılaştığınızda araç bakımının doğru yapılmaması durumun da sizde oluşabilecek kazalara maruz kalabilirsiniz. Bu gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak için araç kiralama firmanızı seçerken dikkatli davranmalı ve işini iyi yapan firmaları tercih etmelisiniz.
Bizleri yüksek ücretler ödemekten kurtaran ve en ihtiyacımız olan zamanlarda güzel araçları ile bize hizmet sunan Rent A Car firmalarının da dikkat ettiği noktalar bulunmaktadır. Bunların odak noktası da elbette ki araç güvenliğidir. Bunun için pek çok oto kiralama firması araca takip sistemi taksa da müşterilerin ihmalkârlığı nedeniyle bazen bu önlemler bile yararlı olmamaktadır. Bu nedenle hem kendi güvenliğiniz hem de aracı aldığınız gibi sağlam bir şekilde teslim edebilmek adına aracı alırken sözleşmede imzalamış olduğunuz kurallara uymanız gerekmektedir. Bu kuralların en önemlileri;
-İlk olarak trafik kurallarına uymaktır.
-Daha sonra araç kullanırken kesinlikle alkol ve uyuşturucu maddeleri kullanmamalıyız. Bunun dışında direksiyon başına uykulu bir şekilde geçmemeliyiz.
-Araç kullanırken gereksiz sinirden uzak durmalıyız.
-Aracın teyp, radyo, klima gibi teknolojik eşyalarına zarar vermemeliyiz.
-Araç lastiklerine zarar gelinebilecek alanlarda aracı kullanmamalıyız.
Bu ve bunun gibi kurallara uymadığımız ve araçta hasar oluşması durumunda kasko ve sigorta kapsam dışı kaldığı için aracın tüm hasar ve tamir masrafları müşteri tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca aracın tamir süresi bitene kadar da tüm süre kiralama bedeli olarak müşterinin faturasına yansıyacaktır.
18 yaşını doldurmuş, sürücü belgenizin veriliş tarihinin üzerinden en az 2 yıl geçmiş ve yukarıda verilen bu kurallara uyabilecek birisi iseniz oto kiralama firmasına gidip sizin için uygun olan aracı seçerek, gerekli sözleşme ve ücret ile aracınıza sahip olabilirsiniz.