WhatsApp
Telefon
Araç Kiralama ve Vergi Avantajları Nasıldır?

Araç Yenilemede Sağlanan Kolaylıklar Nelerdir?
Şirketler araç yenilemeye ihtiyaç duyduklarında araçları ikinci el değerine göre satışa çıkarmaktadır. Defter değeri ile satış değeri arasındaki fark yüzünden vergi ödenmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle hem araç değerinin düşme riski hemde vergi zorunluluğu, Araç Kiralama ile ortadan kalkmış olur.

KDV İndirimi

Araç Kiralama yapılması durumunda kira faturasında yer alan KDV'yi kullanarak, şirketler kiralama faturasını muhasebede gideri olarak göstermektedir. Bu durum satın alma yapılması durumunda KDV bedeli olarak maliyetlere ilava edilemez. Filo Kiralama ile şirketler KDV indiriminden yararlanmış olmaktadır.

Motorlu Taşıtlar Vergisi

Motorlu Taşıtlar Vergisi, Kiralama bedelinin içerisinde yer alırken, araç satın alma durumunda kanunen gider olarak görülmektedir. Motorlu Taşıtlar Vergisi gider olarak gösterilerek, vergiden düşürülebilmektedir.

Araç Bakım Ödemeleri

Vergi bazlı ödemeler, araç muayenesi, araç bandrolü ve KDV gibi ödemeler Filo Kiralama da gider olarak gösterilmektedir. Araç satın aldığınızda bunun gibi ödemeleri gider olarak gösteremezsiniz.

Filo Kiralama Finansal Avantajları Nelerdir?
Aracı ne kadar kullanacaksınız o kadar süre için ödeme yaparsınız ve boşa yapılan harcamanız olmaz.
Muhasebe kayıtlarında Filo Kiralama, şirket varlıklarında görülmez.
Mali borçlar arasında vadesi gelmemiş ileri tarihli kira bedelleri yer almayacağından, bilançonuz güçlü görünür.
Araç satın alırken toplu olarak bir seferde nakit çıkışı yapmak zorunda kalırsınız. Araç Kiralama ile aylık sabit ücretler ödeme imkanı sağlar.
Kurumsal Araç ve Filo Kiralama Şirket Bilgisi?
Araç kullanımında vergi mükelleflerinden, araç satın almak değil de ihtiyacına göre kısa ve uzun vadeli araç kiralamak daha avantajlı hale gelmektedir. Kiralama sektöründe sizde bu fırsattan yararlanarak avantaja çevirebilirsiniz.