WhatsApp
Telefon
Araç Kirala Hizmetinde Oto Seçimi

Otomatik Vites Araç Kirala
Araç Kiralama yaparken manuel veya otomatik araçlar tercih seçenekleri arasındadır. Araç tercihinizi kullanım koşullarına göre belirlemelisiniz. Kullanım olarak otomatik vitesli araç kullanabiliyorsanız, kesinlikle manuel araç tercih etmemelisiniz. Yeni ehliyet yasasını da göz önünde bulundurarak ehliyetiniz hangi aracı destekliyorsa tercihinizi o yönde yapmanız daha doğru olacaktır.

Otomatik Araç Kullanma Rahatlığı
Genellikle uzun yol seyahatleriniz de vites atmaktan yorulduğunuz da otomatik vitesli araçları tercih etmeniz, rahat ve kullanışlı olacaktır. Otomatik vitesli araçlar gaz ve fren sistemine bağlı olarak otomatik vites geçişleri sağlayan şanzımana sahiptir. Tek yapmanız gereken dikkatli şekilde yolunuza odaklanarak, yolun keyfini çıkartmanız olacaktır.

Triptonik Vites

Düz şansızman ile otomatik şanzıman kombinasyonuna triptonik denilmektedir. Bu sistem 1989 model yarış arabalarında ilk kez uygulamaya konulmuştur. Günümüzde bu şanzımana sahip ilk araba 964 Porsche olmuştur.
Tam Otomatik Vites

Vites geçişleri oldukça hassas olan tam otomatik araçlar, sarsılmadan ve seri şekilde vites değişebilen araçların yanı sıra diğer avantajı ise yokuşlarda geri kaçma sorunu yoktur. Tam otomatik ile yarı otomatik araçlar arasındaki en büyük farklardan birisi de yakıt tüketimi olmaktadır. Tam otomatik aynı zamanda dizel yakıt kullanımına sahip olan araçlar, yakıt tüketimi daha fazla olmakla birlikte ülkemizde fiyat ortalamasının üstünde bulunmaktadır.
Yarı Otomatik Vites

Bilgisayar kontrolü ile debriyaj tarafından otomatik olmayan manuel şanzıman da denilebilen sistem motor ile şanzıman bağlantısını sağlamaktadır. Alternatifi sunabilmek için yeni nesil araçlara uygun fiyat ile üretilmiştir. Yakıt ve maliyet konusunda oldukça cimri olan yarı otomatik vitesli araçlar vites geçişlerinde hissedilmektedir. Yokuş olan yerlerde geri kaçma durumu yaşabilirsiniz. Yarı otomatik şanzıman birçok ünlü marka araçlarda kullanmaktadır.